Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Муфтиу, Беса

.

myftiu bessaБеса Муфтиу, родена во Тирана, студира книжевност и најпрвин работи како новинарка. Во 1992 година се преселува за Женева, каде што предава на универзитет во одделот за педагогија. Беса Муфтиу објавува сценарија, поезија, проза и преводи. За нејзиниот роман Confessions des lieux disparus беше наградена со При Птард д л’Онделин.