Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Софски, Волфганг

.

sofsky wolfgangВолфганг Софски, роден 1952 година, студирал социологија, филозофија и политички науки. Како професор по социологија предавал на универзитетите во Гетинген и Ерфурт, а од 2001 година работи како приватен учител, автор и политички коментатор. Неговите есеи редовно може да се читаат по германско-јазичниот печат и да се чујат на радио. Во 1993 година за својата книга Die Ordnung des Terrors ја доби наградата Братот и сестрата Шол.