Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Грошан, Јоан

.

grosan ioanЈоан Грошан, писател, драматург и новинар, е роден 1954 година во Сатулунг, Романија. Студирал на Филолошкиот факултет на универзитетот „Бабеш Болиај“ во Клуј-Напоча, а потоа работел како професор, креативен директор во филмското студио во Министерството за култура и бил уредник на Контрапункт и Академија Катавенцу. Денес работи како уредник и новинар за дневникот Циуа. Јоан Грошан е член на Здружението на писателите на Романија.