Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Бреберина, Гордана

.

breberina gordanaГордана Бреберина, родена 1961 година во Белград, завршила италијански и француски јазик и книжевност на Филолошкиот Факултет на универзитетот во Белград. По 20 години, во кои книжевниот превод ѝ беше хоби, а за живот заработуваше со преводи по новински агенции, дневни весници и списанија, во 2004 година одлучува од хоби да го престори во професија. Досега има преведено повеќе од 200 наслови од италијански и француски јазик. Таа е член на Друштвото на книжевните преведувачи на Србија.