Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Велс Бенедикт

.

wells benedictВелс Бенедикт е роден 1984 година во Минхен. Училишното образование го стекнал во три интернати во Баварија. По матурирањето во 2003 година се преселува во Берлин, се одлучува да не студира и се посветува на пишување. Неговото високо ценето деби Becks letzter Sommer излезе 2008 година и беше одликувано со Баварската награда за поддршка на уметноста. Неговиот трет роман Fast genial со месеци беше на листата на бестселери. По неколку години во Барселона, Велс во меѓувреме повторно живее во Берлин.