Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Реџепи, Африм. А.

.

rexhepi afrimАфрим A. Реџепи е роден 1972 година во Скопје, каде што живее и денес. Тој докторира со еден труд за Исмаил Кадаре и моментално предава на Институтот за книжевност на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Има објавено повеќе научни монографии и го има преведено Александар Прокопиев од македонски на албански, како и Исмаил Кадаре од албански на македонски јазик.