Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Бауер, Јана

.

bauer janaЈана Бауер е родена 1975 година во Љубљана, Словенија. Студира на академијата за театар, радио, филм и телевизија, каде што ги завршува студиите во 2003 година како дипломиран драматург. Таа е авторка на книги за деца и млади, издавачка на повеќе словенечки едиции книги и преведува од англиски јазик. Нејзините дела се преведени на повеќе јазици, а меѓу другото се одликувани и со наградата „Вечерница“.