Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Шиков, Виктор

.

sikov viktorВиктор Шиков е роден 1973 година во Скопје, Македонија. По завршувањето на студиите по новинарство работи во редакцијата на повеќе весници и завршува магистарски студии по медиумски комуникации. Тој преведува поезија и проза. Досега има објавено преводи од Драгана Младеновиќ, Давид Албахари, Владимир Девиде, Уеда Акинари, Натсуме Сосеки, Башо, Иса, Бусон и Шики.