Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Хозфелд, Ролф

.

hosfeld rolfРолф Хозфелд е роден во1948 година во Берлебург. Студирал германистика, политички науки и филозофија во Франкфурт на Мајна и Берлин и докторирал на тема за Хајнрих Хајне. Хозфелд бил директор на издавачка куќа, уредник на списанието „Меријан“, културен директор на „Вохе“ во Хамбург, како и филмски и телевизиски продуцент во Берлин. Покрај разните телевизиски документации за современата историја има објавено и повеќе книги, меѓу кои и една биографија на филозофот Георг Вилхелм Фридрих Хегел и Operation Nemesis. Die Türkei, Deutschland und der Völkermord an den Armeniern.