Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Мајер, Валтер

mayr walterВалтер Мајер е роден 1960 год. во Аихах. Веќе две децени работи во неделникот Шпигел, а неговите тематски тежишта се Балканот и Источна Европа. Валтер Мајер ја водеше канцеларијата на Шпигел во Виена и на претставништво во Москва. По раскинувањето на Варшавскиот пакт и избивањето на војните во поранешна Југославија повеќе дузина пати ја пропатува Југоисточна Европа. Во 2005 год. беше одликуван со наградата „Хенри Нанен“.