Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Фишер, Ернст Петер

fischer_ernst_peter
© A. Savin
Ернст Петер Фишер, роден 1947 год. во Вупертал, студирал математика, физика и биологија. Во 1977 год. докторирал кај Макс Делбрик на калифорнискиот Технолошки институт во областа од биологија, а 1987 год. хабилитирал во областа на историја на науките, коешто го предава на универзитетот во Констанц. Како публицист на научни трудови пишува статии за ,,ГЕО“, ,,Билд дер Висеншафт“, ,,Велтвохе“ и ,,ЕфАЦет“. Во scienceblogs.de води блог за филозофско-научни прашања и актуелни случувања. Ернст Петер Фишер живее и работи во Констанц и Берлин.