Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Братен, Јирген

brater_juergen
© Walter Breitinger
Д-р Јирген Братер, роден 1948 год. во Источна Фризија, во 1972 год. завршил студии по медицина и стоматологија на универзитетот во Ерланген со докторска дисертација. Во 1976 год. отворил приватна стоматолошка ординација во Ален. Од 1987 професор во стручните училишта Шорндорф и Елванген. Од 2003 год. дејност како професор по биологија на вечерната гимназија Оствиртенберг и автор на две стручни списанија. Досега објавени книги: "Лексикон за пациенти" (Улштајн), "Голема енциклопедија за здравје Кнаур" (Дроемер Кнаур), "Енциклопедија на загадочните телесни процеси" (Ајхборн), "Лексикон на сексуалните заблуди" (Ајхборн), "Пиво после вино, може" (Ајхборн), "Генерација инсекти" (Ајхборн), ,,Куриозен свет во бројки" (Ајхборн).