Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Хакер, Катарина

hacker katharina by www.schwichow.de© www.schwichow.deКатарина Хакер е родена 1967 год. во Франкфурт на Мајна, каде што и израснала. Студира филозофија, историја и јудаистика во Фрајбург и Ерусалим. Повеќе години работи во Израел, а од 1996 год. живее како авторка во Берлин. Нејзиниот роман Die Habenichtse во 2006 год. беше одликуван со „Германската книжевна награда“.