Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Петрич, Волфганг

petritsch wolfgang by ivana seperic katic© Ivana Šeperić KatićВолфганг Петрич, моменталниот амбасадор и постојан претставник на Австрија во ОЕЦД во Париз, од 1999 до 2002 год. како Висок претставник на Меѓународната Заедница бил цивилен управник во Босна и Херцеговина, претходно Специјален амабасадор за Косово на ЕУ и европски главен преговарач во мировните преговори во Рамбује и Париз. Тој е автор, т.е. ко-автор на повеќе книги преведени на бројни јазици, како и на прилози во зборници и меѓународни списанија. 

Вебстраница