Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Мушк, Адолф

muschg adolf by www.schwichow.de© www.schwichow.deАдолф Мушк е роден 1934 год. во Цоликон (кантон Цирих). Студира германистика, англистика и филозофија во Цирих и Кембриџ и докторирал 1959 год. кај Емил Штајгер. Од. 1970 до 1999 год.  беше професор по германистика во Цирих.  Во 1994 год. Мушк ја доби наградата „Бихнер“. Од 2003 до 2005 год. беше претседател на Академијата на уметностите во Берлин.