Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Божин, Снежана

bozin_snjezana
Снежана Божин, родена во 1973 год. во Улм, завршила германистика и кроатистика на Филозофскиот факултет во Загреб. Преводи од германски на хрватски јазик: куси раскази од авторите Бетина Балака и Марлен Стрерувиц, објавени во збирката „Felix Austria“ (Наклада MД, 2003), „Die Schattenboxerin“ од Инка Пареи (Фауст Вранчиќ, 2004), „Alle Tage “ од Терезија Мора“ (Фрактура, 2007), „Kaltenburg“ од Марсел Бојер (Фрактура, 2009). Снежана Божин живее и работи како толкувачка и преведувачка во Загреб.