Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Трумиќ, Марина

trumic marina© pen bihMaрина Трумиќ е родена 1939 год. во Белград. Поголемиот дел од животот и нејзината биографија како писателка и преведувачка меѓутоа ги има поминато во Сараево, каде што одела на училиште, студирала славистика и работела како новинарка и уредничка во печатени медиуми и радио. Марина Трумиќ пишуваше романи, раскази, есеи, репортажи и поезија. Таа преведе бројни книги од полски. Почина на 21.02. 2011 год. во својата куќа во Сараево.