Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Пасиг, Катрин

passig kathrin ba matthias bauer© Matthias BauerКатрин Пасиг е родена 1970 год. во Дегендорф и работи како новинарка и авторка. Таа е уредник на веб-блогот „Riesenmaschine“ и долги години била раководителка на Агенцијата за централна интелигенција. Во 2006 год. ја доби наградата „Бахман“ во Клагенфурт.