Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Стефанов, Симеон

stefanov simeonСимон Стефанов е роден 1986 год. во Софија и завршил словенска филологија со фокус на српски, хрватски и словенечки јазик на универзитетот „Св. Климент Охридски“, исто така во Софија. Веќе има направено повеќе помали преводи за списанија и натпревари; а преводот на романот „Kad umrem da se smijem“ од Фадила Хавер, којшто го преведе заедно со Данаил Стефанов, беше неговиот прв пообемен преведувачки проект.