Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Анастасова, Бисера

anastasova biseraБисера Анастасова е родена 1982 год. во Скопје (Македонија). Завршила гермнски и англиски јазик на Катедрата за преведување и толкување на тамошниот универзитет, а во академската година 2004/2005 била стипендистка на ДААД на универзитетот „Јоханес Гутенберг“ во Мајнц. Во 2007 год. го основа јазичниот центар „Вортекс“, каде што до ден денес работи како преведувачка и професорка. Од германски јазик досега, меѓу другото, има преведено дела од: Конрад Паул Лисман, Франц Кафка и Елијас Канети.