Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Стојиќ, Ивана

stojic ivanaИвана Стојиќ е родена 1984 год.во Сараво. По завршување на училиштето, делумно во Виена, студирала компаративна книжевност на универзитетот во Сараево. Денес работи како преведувачка од германски и на германски јазик, меѓу другото, за Гете Институтот Сараево, но и на пр. при продукцијата на филмот „Snipers Valley“ во 2006 год.Таа преведува книжевност од англиски и германски јазик: досега, меѓу другото, има преведено дела од Деа Лохер, Томас Бернахрд и Кристиане Ф.