Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Еленова, Димитринка

elenova ninaДимитринка Еленова е родена 1950 год. во Софија, Бугарија. Завршила германистика и оттогаш како коректорка и уредничка во разни издавачки куќи, списанија и весници и како професорка по германски по софиските гимназии. Во моментов држи курсеви по германски за возрасни. Досега на бугарски јазик има преведено неколку статии од списанија, како и две книги за деца и млади.