Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Симиќ, Бодрожиќ Ивана

simic bodrozic ivana by pixsell© pixsellИвана Симиќ Бодрожиќ е родена 1982 год. во Вуковар (Хрватска) завршила хрватска книжевност и филозофија во Загреб. Својата прва збирка поезија ја објавува во 2005 год.; оттогаш нејзината поезија се печати во меѓународни списанија за книжевност и антологии. За нејзиниот роман првенец „Hotel Zagorje“е добитник на повеќе награди, меѓу кои на наградата „Киклоп“, (2010).