Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Станковиќ, Славољуб

stankovic slavoljub by milos jacimovic© Miloš JacimovićСлавољуб Станковиќ е роден 1968 год. во Смедерово (Србија). По студиите по филозофија во Белград се специјализира на изработка на реклами и оттогаш работи во најголемата белградска агенција за реклами и има направено стотици кампањи за српски, но и меѓународни марки. Неговиот првенец „The Box“ веќе беше филмуван под истиот наслов. Неговиот втор роман е „Split“.

Вебстраница