Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Саздова, Винка

sazdova vinka© Igor TodorovskiВинка Саздова, родена 1956 год, завршила психологија на Филозофскиот факултет во Скопје. Работела како новинарка за култура за дневни весници и во бројни издавачки куќи. Таа е основач и главен уредник на издавачкиот центар „ТРИ“ во Скопје. Нејзниот успешен деби „Последниот чај“ (2009) доживеа многу изданија и е преведен на бугарски, хрватски и српски јазик.