Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Бартл, Петер

bartl peterПроф. д-р Петер Бартл е роден 1938 год. во Котбус. Завршил славистика, туркологија и историја на Источна Европа во Гетинген и Минхен. Од 1980 год. е професор на Одделот за историја на Источна и Југоисточна Европа на универзитетот „Лудвиг Максимилијан“ во Минхен.