Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

ТРАДУКИ во Академијата за литература за деца и млади

.

logo_akademie
Првиот проект на ТРАДУКИ беше средбата на издавачите, писателите, преведувачите на литература за деца и млади, којашто се одржа од 28. до 31. мај 2008 год. во Фолках, Баварија.
За место на средба беше избрано гратчето Фолках, бидејќи од 1976 год. таму се наоѓа Германската Академија за литература за деца и млади.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d