Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Промоција на „Мала германска историја“ во Белград

.

autoren_istorija
„Мала германска историја" во издание на ,,Реклам" со поддршка на ТРАДУКИ беше преведена на српски јазик и објавена во белградската издавачка куќа ,,Албатрос Плус". Фондацијата ,,Конрад Аденауер" на 03.11.2009 год заедно со издавачката куќа организира промоција на книгата во рамките на ,,Германски денови на културата".
Печати

Прва публикација

.

ekaterini
Преведувачката Силвија Хинцман со издавачот Лојзе Виезер
За Саемот на книгата во Франкфурт издавачката куќа Визер го објави романот ,,Екатерини" од Марија Кнежевиќ во превод на Силвија Хинцман.

За книгата:
Своеглавата Екатерини, родена на почетокот на минатиот век во Солун, како девојченце ја открива својата љубов за шарени материјали и префинети фустани и учи за кројачка.
Печати

Јозеф Винклер на Саeмот на книгата Интерлибер

.

winkler_josef
На Саем на книгата Интерлибер од Загреб австрискиот Kултурфорум од Загреб и издавачката куќа ,,Левкам Интернационал" (Загреб) органзираа читање со австрискиот автор Јозеф Винклер; авторот читаше од неговата книга ,,Ропонги" поддржана од ТРАДУКИ. Германистот од Загреб Свјетлан Лацко Видулиќ беше водител на вечерта пред голема публика, меѓу која беше и австрискиот амбасадор во Хрватска Јан Кикерт.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d