Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Промоција на книга: ,,Полноќен буги“ од Едо Поповиќ

.

30_boogie
Во рамките на Саемот на книгата во Франкфурт во четврток на 07. октомври 2010 год. во Франкфуртскиот Кунстферајн (просторија B1, 20:00 ч.) ќе биде промовиран романот ,,Полноќен буги од хрватскиот писател Eдо Поповиќ. Преводот на германски јазик од Aлида Бремер беше објавен со финансиска поддршка на ТРАДУКИ пред неколку дена во издание на ,,Фоланд & Квист “. Учесници: Eдо Поповиќ, Клеменс Мајер, Алида Бремер, Лајф Грајнус.
Печати

Саемот на книгата во Франкфурт – програма на хрватскиот саемски

.

29_stand
Под наслов ,,Тин Ујевиќ - лирски некролог“ на 06. октомври 2010 год. во 13 ч. официјално ќе биде отворен хрватскиот штанд (хала 5.0, Е 96). Отворањето на штандот го означува почетокот на низата манифестации на хрватскиот саемски штанд под водство на Јирген Егартнер на овогодишниот Саем на книгата во Франкфурт.
Печати

Стартување на едицијата поезија tradukita poezio

.

28_tradukita
Во соработка со виенската издавачка куќа ,,Eдицион Коресподенцен“ ТРАДУКИ ја стартуваше едицијата поезија tradukita poezio, во која ќе бидат претставени значајни поети од југоисточна Европа, за прв пат преведени на германски јазик..

партнери на проектот

traduki partners 2014 d